Nyári táborok

Több tábor, több időpont

Kedves Szülők, gyerekek!

Ezen a nyáron is új tematikával várjuk a táborosainkat! Olyan témákat választottunk, amelyek segítségével a gyerekek a felszabadult szórakozáson, a közösségi élményeken túl játékos keretek között fejlődnek, gazdagodnak és hasznos ismeretekre tehetnek szert. A témák felépítésénel figyeltünk arra is, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekes tevékenységet.


Első turnusban (július 3-7. között) Zöld Pont környezet- és természetvédelmi táborunkba várunk minden kisebb-nagyobb gyereket, hogy játékos formában, meséken és kreatív természetbarát programokon keresztül ismerkedjünk a témával. A táborosoknak jó eredményük elismeréseként sok zöld pontot szeretnénk kiosztani a záró nap vidám feladatokban bővelkedő akadályversenyén!

Mi vár rátok? Zero waste kézműves foglalkozás keretében társasjátékot és környezetbarát tisztítószert készítünk, emellett interaktív mesefoglalkozások, kirándulás és szabadtéri játékok váltogatják majd egymást! A Mesés természet ökomese-gyűjtemény történetei, a növény- és állatvilág (mint a sün, katica, vakond, pitypang, tündérkert virágai) kedves szereplőinek segítségével játszva sajátíthatjuk el a környezettudatos szemléletet. "A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön."(David Brower)

Nyári tábor

A Zöld Pont táborunkat új mesékkel és kreatív tevékenységekkel július 24-28. között is meghirdetjük azokra a belga iskolásokra gondolva, akik az első turnus idején még az iskolapadot koptatják.


A második turnusban (július 10-14.) a Vadnyugat világát elevenítjük fel a taborozók segítségével! Lehetsz cowboy, cowgirl, indián, seriff, bandita, aranybányász vagy akár vándorfényképész! Az indiánok sátor építésével, fejdísz készítésével és arcfestéssel változnak át bennszülötté, a városiak a helyi szalonban kártyázással és ügyességi feladatokkal (pl. patkódobás, célbalövés, lasszóvetés) múlathatják az időt, míg a szerencsevadászok az aranymosás technikáját tökéletesíthetik. Amikor a rangerek hírét veszik, hogy a veszélyes, körözött banditák kirabolták az aranyvonatot, nyomolvasási tudásukat bevetve az elrabolt arany nyomába erednek. A sikeres kincsvadászatot egy igazi vadnyugati hangulatú táncpartival ünnepeljük meg!

Nyári tábor

A harmadik héten (július 17-21.) kitárul a Mesebolt táborunk ajtaja! "Gyertek, gyertek játsszunk együtt, vár a deszka, dobogó/ játszani és együtt lenni majd meglátod, milyen jó/ Száll a mese, száll az ének, add hozzá a szivedet/együtt sír a fabábuval, és a végén jót nevet!" Talán emlékeztek is erre a dalra? A bábkészítő és mesetábor résztvevői kipróbálhatják a különféle bábtechnikákat (pl. kesztyűsbáb, marionett, pálcás báb, árnyszház, bunraku) és a közös mesénkhez a bábokat mi magunk készítjük! Mesélni is fogunk a gyerekeknek, nem is akárhogyan: a papírszínház, azaz a kamishibai módszerével elevenítjük meg a szebbnél szebb történeteket! A záró bábelőadásunkat változatos dramatikus játékokkal készítjük elő. Előzetes tapasztalat nem szükséges, várunk minden kreatívkodást, alkotást, meséket szerető gyereket!

Nyári tábor

A táborunk utolsó, nyárbúcsúztató turnusában (augusztus 28-szeptember 1., hosszabbítható szeptember 5-ig) idézzük fel közösen a nyár vidám pillanatait, pihenjünk, játsszunk, alkossunk együtt a szünet utolsó napjaiban. A házi jégnyalókával megédesítjük a napokat, a vízicsatával pedig emlékezetessé tesszük a záró piknikünket. Nyári témájú kézműves ötletekkel, vidám fabulákkal, zenés programmal gyűjtünk lendületet az iskolakezdésre!

Nyári tábor

Bízunk benne, hogy mindenki talál kedvére való programot a fenti kínálatból és hamarosan találkozunk!

Érdeklődés, jelentkezés: brusszelifejleszto@gmail.com

Szirányiné dr. Gawlovics Judit
Brüsszeli Tanoda és Fejlesztőház
OKTATÁS-FEJLESZTÉS-KÖZÖSSÉGI TÉR