MANÓCSKÁK családi móka

totyogó kortól 5 éves korig

Mi a foglalkozás célja?

A foglalkozások középpontjában a mozgás-és beszédfejlődés támogatása és kísérése áll, amelyek kiemelten fontosak ebben az életkorban és megalapozzák a sikeres iskolai éveket.

MANÓCSKÁK családi móka totyogó

Miért ajánlom a programot?

A mondókák, énekek, játékos gyakorlatok, ölbeli játékok segítik a beszéd és a mozgás különböző területeinek harmonikus fejlődését, a közös élmények erősítik a szülő-gyermek kapcsolatot. A gyerekek a kortársaiktól, más felnőttektől is hallhatják a magyar nyelvet, ez különösen nagy élmény azoknak, akiknek erre ritkán van lehetőségük.

A csoport alkalmat ad az egész életünket végigkísérő társas kapcsolatok szabályainak elsajátítására, az együttműködés gyakorlására, a szociális kompetenciák fejlesztésére. A szülőknek kitűnő alkalom barátkozásra, beszélgetésre, tapasztalatcserére.

Kinek ajánljuk az órákat?

Mindenkinek, aki jó hangulatú, hétvégi családi foglalkozást keres és szeretne dalokat, mondókákat, játékokat, mozgásügyesítő feladatokat tanulni, hasznos ötleteket gyűjteni, hogy mit és hogyan érdemes otthon játszani.

Mit jelent, hogy családi program?

Az órákra a szülőket, a nagyszülőket más kísérőket is szeretettel várjuk, töltsünk együtt minőségi időt!

Mi történik a foglalkozásokon?

Az órák két nagy egységből állnak. Az első részben (kb. 35-40 percben) mozgásos játékokat játszunk, mozgással kísért mondókákat, énekeket tanulunk, mozgásfejlesztő és egyéb eszközökkkel (pl. kooperációs ernyő, Ayres-tölcsér, Pikler-eszközök, babzsák, gerendák, trambulin, különféle labdák, lépőkövek, karikák, kendők, szenzoros pálya, billenőlap, Bilibo, jelkártyák) játékos feladatokat teljesítünk. A fentmaradó időben egy mini akadálypályát állítunk össze, amelyen a gyerekek szabadon mozoghatnak, kipróbálhatják egyedül vagy a szüleik segítségével.

Az aktuális időpontokért kattintsatok az ÓRAREND menüpontra.

Szirányiné dr. Gawlovics Judit
gyógypedagógus-logopédus
alapozó terapeuta, tanár, drámapedagógus
+32 477 08 62 00
brusszelifejleszto@gmail.com