Magunkról

Bemutatkozás

Örömmel köszöntelek a honlapunkon

Szirányiné dr. Gawlovics Judit

Szirányiné dr. Gawlovics Judit vagyok,

 • magyar és történelem szakos tanár,
 • gyógypedagógus,
 • logopédus,
 • drámapedagógus,
 • alapozó terapeuta (mozgásfejlesztő),
 • jogász,
 • a Brüsszeli Tanoda és Fejlesztőház alapítója.
Elérhetőségek:
+32 477 08 62 00
brusszelifejleszto@gmail.com

Három gyerek anyukájaként a célom egy olyan jó hangulatú magyar nyelvű közösségi tér létrehozása ahol a gyerekek szeretetteljes, oldott légkörben, a legjobb szakemberek közreműködésével tanulhatnak, fejlődhetnek, ahol a családok többféle program közül választhatnak a közös idő minőségi eltöltéséhez és ahol változatos szabadidős tevékenységet kínálunk minden korosztály számára.

Böngésszétek át a sokszínű kínálatot, remélem, találkozunk valamelyik egyéni vagy csoportos foglalkozásunkon!

További információkért keressetek bizalommal!

Iratkozzatok fel a hírlevelünkre, akkor nem maradtok le az újdonságokról sem!

Nyitottak vagyunk a palettánk szélesítésére, így örömmel látunk mindenkit, aki ötletével, színvonalas foglalkozásával kiegészítené a tanoda kínálatát!

Kabai Csilla

Kabai Csilla

Kedves brüsszeliek! Engedjétek meg, hogy a Brüsszeli Fejlesztő partner tanáraként bemutatkozzam Nektek és amennyiben szeretnétek jelentkezni magánóráimra, heti rendszeres szakkörre is, a bemutatkozás alapján, az elérhetőségemet a lap alján találjátok.

Kabai Csilla vagyok, talán már találkoztatok velem a táborok alkalmával? Vagy az óráimon? Több mint tíz éve segítek gyerekeknek és felnőtt tanítványaimnak az angol és francia nyelv elsajátításában, szinten tartásban, gyakorlásban.
Újdonság, hogy eredeti képzésemnek (Magyar Képzőművészeti Egyetem, festészet, rajz-festés és művészettörténet szakos középiskolai tanár) megfelelően szakkört is szeretnék indítani, ahol akvarell, pasztell és egyéb képzőművészeti technikák gyakorlására lesz lehetőség.

A táborok: művészeti projektekkel veszek részt a Brüsszeli Fejlesztő táboraiban, ahol célom, hogy a gyerekek kedvet kapjanak a festéshez, rajzoláshoz, illetve azt a kedvet, amely szerintem mindegyikünkben ott mocorog, előmozdítsam rejtekéből. A képzelet szárnyán indítom el a foglalkozásaim, néha történetekkel, amelyek legendákra alapozottak, mint a Mátyás királyos mesék, de szívesen mesélek borongós délelőttökön Andersen meséket, vagy mindannyiunk klasszikusait, a Grimm testvérek meséit, esetleg Benedek Elek gyűjtéseit, széki népmeséket... hogy azután a régi német köztársaságok ódon tornyairól iderepült bádogkakasok is belekukorékoljanak meséimbe! A gyerekek szeme pedig újra felcsillan a humorral teli francia Pierre Gripari meséi nyomán.
Mesélni mindenki tud. De vajon azt hallgatni szereti-e mindenki? Számomra ez a kihívás minden alkalommal, hogy a történetek és azok mesélési technikái bevonjanak minden kedves és készséges hallgatót. A gyerekek hallgatókból résztvevői lehetnek a a meseélménynek, ha hoznak magukkal kis hangszereket, akár aláfestő muzsikusai lehetnek mesémnek. Van, mikor csodás, klasszikus zenei motívumokat hallgathatnak a mese illusztrációjaként. A mese szerepelhet mint színházi alapötlet és hozza magával a tábor ideje alatt rövid időn belül megvalósítható kisebb-nagyobb léptékű feldolgozásokat, ahol kicsik-nagyok megtalálják a szerepüket. Jelmezek, álarcok, kiegészítők festése ragasztása, bábszínház, árnyszínház vagy igazi előadás kellékei is elkészülhetnek a mesék hatására.
Életkortól, nyelvi érzékenységtől függően segítjük Judittal a gyerekeket a nem mindig könnyű meseszövegek előtt, után, egy kis beszélgetéssel. Ha szükséges, akkor franciául vagy angolul a mese rövid tartalmát is összefoglalom. Az is előfordul, hogy a gyerekek elsőként hallanak magyarul néhány történetet, amelyeknek eredeti nyelve vagy az angol vagy a francia, ilyenkor saját fordításomban hallgathatják azokat. Sokszor azok a gyerekek, akiket a mesék nem kötnek le, a foglalkozások tárgyainak készítésekor önálló meséket találnak ki! Ilyen volt, mikor az árnyszínház alakjait nekik kellett megrajzolni, és sokan kaptak kedvet arra, hogy saját meséiket a táborozóknak bemutassák. Igyekszem a kisebbeket is lekötni: közülük is szívesen elüldögéltek jópáran rögtönzött színpadunkon, mint piaci alma, krumpli, a Mouffetard utca boszorkányának meséjében, hiszen együtt, velük készítettük mini jelmezüket. A színpadi szótlan jelenlétet intenzíven megélték. Ehhez több alkalommal próbáltunk is. Egy szó mint száz: érdemes ott lenni a táborok egész hete alatt, hogy a gyerekek értsék mit miért csinálunk. Bizalmatokat köszönöm.

A nyelvórák: angol-francia nyelvből fordítóként végeztem, illetve az angol Cambridge University CELTA tanári diplomáját szereztem meg, ennek a képesítésnek birtokában dolgozom ki óraterveim. A francia nyelv-óráim előkészítésekor sokat merítek a Hachette kiadó anyagaiból, de rengeteg saját, aktuális témával is készülök, tanítványaimnak élvezetes, emlékezetes és nyelvi pontosságot, igényességet tükröző órákat szeretek adni, írás-és szóbeli feladatok váltakozásával, gyerekeknek sok játékos feladattal, felnőtteknek pedig, irányított, aktuális vagy érdeklődésüknek megfelelő beszédtémákra összpontosított szószedetekkel.
Woluwe-Saint-Pierre-ben élek, sokan el tudnak jönni hozzám, illetve én is szívesen megyek házhoz. Ha mindez nem megy, természetesen digitálisan is adok órákat. Tanítványaim leginkább gyerekek, de felnőttekre IS szól a képzettségem. Ha délelőttjeid alkalmával tudsz egy órát a francia vagy angol nyelv tanulására szentelni, akkor még több időpontom szabad lehet. Kiejtésed javítása a cél? Szövegértés hallás, olvasás után? Esetleg a mindennapi beszélgetések fordulatait szeretnéd elsajátítani? Fejlesztenéd az írás-készséged, hogy gördülékenyen fogalmazz akkor is ha hivatalos levelet, méleket, kérvényeket kell írnod?

Jelentkezz itt: csillakabai@gmail.com

Kabai Csilla

Bálint Mariann vagyok,

illusztrátor, grafikus, 2003-ban végeztem rajz-vizuális kommunikáció szakon Nyíregyházán pedagógusként.

Szeretettel várom a gyerekeket "Együtt rajzoló" foglalkozásaimra, ahol különböző festészeti és grafikai eljárásokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek az alkotás során.

Részletekért keress a +32 499 697935 számon!

Takács Viki

Takács Viki

Hatha, Yin, kismama, baba-mama és gyermekjóga oktató
+36 32 49 23 40 876
beconnectedyogaathome@gmail.com

Takács Viki vagyok, 2 gyermek édesanyja, a Brüsszeli Tanoda és Fejlesztőház jógaoktatója. Mintegy 10 éve kezdtem el rendszeresen jógázni, hogy az irodai ülőmunka káros hatásait kompenzáljam. Csakhamar rájöttem, hogy a jóga nemcsak a fizikai testnek tesz jót, hanem a stresszkezelésben is hatékony eszköznek bizonyul. Első várandóságom alatt végeztem el a kismama és baba-mama jógaoktatói képzést, majd a gyerek, hatha és yin oktatói képzéseket. A Tanodában rendszeresen tartok jógaórákat minden korosztálynak, a gyerekek Judit szuper táboraiban már többször is találkozhattak velem.

Jógás foglalkozások: Az órák nyelve jelentkezőktől függően angol és magyar.

Baba - mama jóga (75 perc): Testmozgás, kapcsolódás, szocializáció a baba 6 hetes korától babamaszázzsal!

Havonta egyedi workshopok a jógát kedvelők számára. Ezen alkalmak alatt- igény szerint-a Brüsszeli Tanoda gondoskodik a gyermekek szórakoztatásáról.

Családi jóga: a család játékos formában megismerkedhet az alap jógapózokkal, ötleteket kaphat a közös otthoni mókázásra, stresszkezelésre.

Órarend, jelentkezés: momence.com/u/be-connected-yoga-Q1Z5g4

Szabó Gyöngyvér

Szabó Gyöngyvér

TSMT terapeuta
szabo.gyongyver.tsmt@gmail.com

2011-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen testnevelő-, gyógytestnevelő tanár szakon. Az egyetemi évek alatt úszásedzői oklevelet is szereztem. Ezután 4 évet Brüsszelben dolgoztam az Európai Iskolában. 2015-ben Székesfehérvárra költöztem, ahol először a Pedagógiai Szakszolgálatnál, majd az Arany János EGYMI-ben dolgoztam. Ezalatt lettem TSMT terapeuta, amit látványos eredményei miatt különösen szeretek. Párhuzamosan az ELTE Pedagógia és Pszichológia szakán szereztem mentortanári szakvizsgát. 3 kisfiú anyukája vagyok.

Szeretettel várom a családokat, ha kérdésük adódik gyermekükkel kapcsolatban 3 hónapostól 12 éves korig az alábbi területeken:
 • mozgásfejlődés, izomtónus eloszlás,
 • beszédindulás, beszédfejlődés, beszédértés, kommunikáció,
 • tanulási nehézségek, részképességek, figyelem,
 • nagy- és finommozgások,
 • hangokkal, látással, tapintással kapcsolatos érzékelések,
 • kóros együttmozgások és csecsemőkori reflexek.

Elérhetőségem: szabo.gyongyver.tsmt@gmail.com
Szabó Gyöngyvér